Beste leden,

Hierbij willen wij jullie informeren dat door de gewijzigde Corona maatregelen in combinatie met de vaccinatielocatie op het FCD de gemeente heeft besloten geen vergunning te verstrekken voor het houden van onze fokdag bij het FCD. Als bestuur zijn we direct op zoek gegaan naar een andere locatie om zo toch de fokdag door te kunnen laten gaan. Deze hebben we gelukkig gevonden bij het Swarte Paert in de Hemrik (Binnenwei 13-A, 8409 JG Hemrik) Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat we daar op zo’n korte termijn nog terecht kunnen.

Als gevolg van de aangescherpte Coronamaatregelen mogen we helaas echter GEEN publiek ontvangen. Het terrein is alleen toegankelijk voor deelnemers en eigenaren welke zich bij het secretariaat moeten registreren. Gelukkig hebben we het programma met alle rubrieken kunnen handhaven (alleen het showblok is komen te vervallen). Het wordt een doorloopkeuring, waarbij men direct na het keuren en evt meten/chippen het terrein moet verlaten.

De mencompetitie die voor de zondagochtend gepland staat is verhuisd naar de locatie van de Sanninghoeve in Oudega (Westersânning 2, 9216 XH Oudega Gem Smallingerlnd). De Pavo-Fryso bokaal stond al gepland bij ’t Swarte Paert; dit blijft ongewijzigd. Ook voor deze 2 momenten geldt dat er GEEN publiek welkom is.

Er worden filmopnames gemaakt, welke hopelijk als een livestream te volgen zal zijn. Een en ander is even afhankelijk van het bereik en de kwaliteit van de verbinding. Wanneer een livestream niet mogelijk is, zullen de opnames van de keuring  1 á 2 dagen later via een link online te zien zijn. Uiteraard zullen we in dat geval de link met jullie delen.

Wij vragen uw begrip voor de ontstane situatie en hopen als bestuur dat we een passende oplossing hebben gevonden om de fokdag van it Fryske Greidhynder toch door te kunnen laten gaan.

We hopen volgend jaar onze 70ste fokdag als vanouds te kunnen vieren met u allen als leden hierbij aanwezig!