Op deze pagina vindt u alle informatie over de fokdag van 2023 op 28 en 29 juli bij WB Stables te Warga.

Het vraag programma inclusief alle informatie vindt u hier. Opgeven kan nog tot 23 juni!

Vrijdagmiddag 28 juli 2023 Aanvang 13.00 uur op buitenterrein WB Stables in Wergea (zandbanen)

Rubriek 1:       Premiekeuring Hengstveulens

Rubriek 2:       Premiekeuring Merrieveulens

Zaterdagochtend 29 juli 2023. Aanvang 8.30 uur op buitenterrein WB stables

in Wergea (zandbanen)

Rubriek 3:       Premiekeuring Entermerries

Rubriek 4:       Premiekeuring Twentermerries

Rubriek 5:       Premiekeuring voor vier jaar en oudere veulenboekmerries voor opname stamboek en eventuele sterverklaring.

Rubriek 6:       Premiekeuring van drie jarige veulenboekmerries voor opname stamboek en eventuele sterverklaring.

Rubriek 7:       Premiekeuring voor vier jaar en oudere stamboekmerries voor sterverklaring

Rubriek 8:       Premiekeuring vier t/m zesjarige stermerries.

Rubriek 9:       Premiekeuring zeven jaar en oudere stermerries

Rubriek 10:     Premiekeuring voor kroonmerries

Rubriek 11:     Premiekeuring voor modelmerries

Rubriek 12:     Premiekeuring voor 3 jaar en oudere veulenboekruinen voor opname en eventueel sterverklaring.

Rubriek 13:     Premiekeuring van 4 jaar en oudere stamboekruinen voor sterverklaring.

Rubriek 14:     Premiekeuring voor vier jaar en oudere sterruinen.

Zaterdagmiddag 29 juli 2023 op buitenterrein WB Stables in Wergea

Rubriek A:      Fokdagrubriek bestgaand rijpaard VOOR ONGEREGISTREERDE  WEDSTRIJDCOMBINATIES merries, hengsten en ruinen (ruiter of amazone kan maar 1 paard rijden in deze rubriek). Bestuur houdt zich het recht voor deze rubriek op te splitsen/samen te voegen. Minimaal aantal deelnemers is 4 combinaties.

Rubriek B:      Fokdagrubriek bestgaand rijpaard VOOR GEREGISTREERDE WEDSTRIJDCOMBINATIES voor ALLE LEEFTIJDEN merries, hengsten en ruinen (ruiter of amazone kan maar 1 paard rijden in deze rubriek). Bestuur houdt zich het recht voor deze rubriek op te splitsen/samen te voegen. Minimaal aantal deelnemers is 4 combinaties.

Rubriek C:      Fokdagrubriek Greidhynder kampioenschap in de lange lijnen voor merries, ruinen en hengsten vanaf 4 jaar. Bestuur houdt zich het recht voor deze rubriek op te splitsen. Minimaal aantal deelnemers is 4 combinaties.

Rubriek D:      Fokdagrubriek voorbrengen pony’s/paarden voor de jeugd t/m 16 jaar.  Prijs voor beste combinatie, beste voorbrenger en mooiste aankleding. Bestuur houdt zich het recht voor deze rubriek op te splitsen/samen te voegen. Minimaal aantal deelnemers is 4 combinaties.

Rubriek E:      Fokdagrubriek bestgaand rijpony’s/paarden jeugd t/m 16 jaar VOOR ONGEREGISTREERDE  WEDSTRIJDCOMBINATIES merries, hengsten en ruinen (ruiter of amazone kan maar 1 paard rijden in deze rubriek). Bestuur houdt zich het recht voor deze rubriek op te splitsen/samen te voegen. Minimaal aantal deelnemers is 4 combinaties. Extra prijzen voor combinatie met mooiste aankleding en rijstijl.

Rubriek F:       Fokdagrubriek bestgaand rijpony’s/paarden, jeugd t/m 16 jaar VOOR GEREGISTREERDE WEDSTRIJDCOMBINATIES voor ALLE LEEFTIJDEN merries, hengsten en ruinen (ruiter of amazone kan maar 1 paard rijden in deze rubriek). Bestuur houdt zich het recht voor deze rubriek op te splitsen/samen te voegen. Minimaal aantal deelnemers is 4 combinaties. Extra prijzen voor mooiste combinatie en rijstijl.

Zaterdagavond 29 juli 2023

Vanaf 18.00 uur selectie Fryso/Florian dressuur bij WB Stables in Wergea (zandbaan)

Voorwaarden

Keuringensrubrieken 1 t/m 14

Van alle rubrieken zijn de beide hoogstgeplaatste paarden met tenminste een 1e premie gerechtigd deel te nemen aan de kampioenskeuring. Eigenaar moet lid zijn van It Fryske Greidhynder vanaf peildatum 1 januari 2023 of langer. Eigenaar, zoals vermeld in de fokdagcatalogus, is hierin leidend.

 Middagrubrieken A t/m F

Om deel te nemen aan de fokdagrubrieken in het middagprogramma, dient de rijder/amazone lid zijn van onze vereniging of de eigenaar van het gereden paard. Voor de rubrieken D, E en F geldt dat de combinatie op de één of andere manier een connectie met een lid van onze vereniging moet hebben.

 Bestuur behoudt zich het recht om te alle tijde rubrieken te schrappen, samen te voegen of op te splitsen, ongeacht het aantal deelnemers.

AANMELDING EN OPGAVE

·       Sluitingsdatum voor aangifte fokdag is 25 juni 2023 (dit geldt zowel voor de keuring als het middagprogramma op zaterdag)

·       Opgave keuring en Fryso/Florian bokaal via website KFPS

·       Opgave middagprogramma via mail naar petra.itfryskegreidhynder@outlook.com